1970 luku

1970 Sianpaistoa
1979 Kolopallo
1979 Marjamarkkinat
1979 Naamiaiset

1970

Täystyöllisyyden aikaa. Kiireet aiheutuivat Helsingissä pidetyistä SSPL:n 40-vuotisjuhlista, retkeilypäivistä ja liittokokouksesta. Yhdessä muiden helsinkiläisyhdistysten kanssa vastasimme järjestelyjen onnistumisesta. Lisäksi tehtäviimme kuului majoittaa juhla- ja kokousvieraita eri puolilta Suomea.

1971

Pidettiin juhlat ”perhepiirissä” 35 vuoden kunniaksi. Uhkana kaiken yllä oli Ruotsin mallin mukainen parkkitalo, johon oli tarkoitus sijoittaa noin 300 autoa ja Tali olisi kutistunut 20 palstalla. Onneksi hanke unohtui.

1972

Kolopallokerho järjesti kassaan kertyneillä pennosilla Talin lapsille linja-automatkan Loviisaan Eväitä syötiin vanhan tuulimyllyn kupeessa.

1973

”Joskus urheilu on totista totta. Aluejärjestön kesäkisoissa Taliin tuli voitto köydenvedossa ja nuorten viesteissä Tali voitti alle 11-vuotisten tyttöjen sarjan. Alle 11-vuotisten poikien voittaja ei ole tiedossa, koska Tali esitti juoksusta protestin. (Talin Uutiset 2/1973)

1974

Tenniksen ystävät totesivat kauhuissaan kenttänsä muuttuneen koirien pisuaariksi. Tämä käänne aiheutui kaupungin katsannosta, että kenttää ei enää käytetä.

1975

Yhdistys selvensi kaupungin isille tenniskenttäasiaa ja tilanne palautettiin ennalleen. Koirat tapaavat tuttujaan nyt tenniskentän vieressä. Talin lavalla pidettiin muutama erittäin pidetty yhteislaulutilaisuus.

1976

Neljäkymppiä napsahti: ”Talin siirtolapuutarhayhdistys vietti 40-vuotisolemassa-oloaan. Oli muuten makoisat puutarhajuhlat, aidot ja lämminhenkiset. Oikeat kyläjuhlat!” (Jaana -lehti 33/1976)

1977

Yhdessä Pajamäki-seuran kanssa Talin SPY järjesti ensimmäisen kerran 12. kesä-kuuta Helsinki-päivän tilaisuuden.

1978

Talin Uutisissa oli ensimmäistä kertaa valokuvia kannessa.

1979

Vuosikokouksessa joukko nuoria miehiä tarjoutui parantamaan Talin sisäistä tiedotusta. Tarkoituksena oli luoda väline, joka tavoittaisi useampia yhdistyksen jäseniä ja parantaisi yhteenkuuluvuuden henkeä. Vuosikokous lämpeni ajatukselle ja toukokuussa ilmestyi ensimmäinen ”Talikko” -lehden numero.

Rakennettiin uusi asfaltti-pohjainen tenniskenttä, joka alkoikin heti kerätä suurta harrastajajoukkoa sekä Talin alueelta että ulkopuolelta.

Marikka Brunilan ja Liisa Puhdon aikaansaama puutarhakirjasto toimi kerhotalolla.